|

Marmara Üniversitesi bünyesinde yeni bir öğrenci kulubü kuruluyor: Hayvan Dostları Öğrenci Kulübü. Bu kulüp sadece üniversitenin Göztepe Kampüsü içinde yaşayan kedi ve köpekleri gözetmekle kalmıyor, desteğe ihtiyaç duyan bazı hayvanseverlerin de sesini duyurmaya çalışıyor. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim görevlisi Bilge Nomer ile kuruluş aşamasında olan Hayvan Dostları öğrenci kulübünün ilk yardım projesi üzerine mırrlaştık.  Kulübünüzün ilk destek çalışması olan Kerim Amca ile nasıl tanıştınız? Kerim Amca'yla Marmara Üniversitesi'ne yardım istemek üzere geldiğinde tanıştık. İnternet üzerinden yardım istemek, üniversitenin hayvan koruma gönüllüsü olan ben ve burada henüz kuruluş aşamasında olan Hayvan Dostları öğrenci kulübünün fikriydi. Kerim Amca'nın çok sayıda kediye baktığını söylediniz. Yerinde gidip gördüğünüzdeki manzara nasıldı? Kerim Amca, 70 yaşın üzerinde. Onun deyimi ile kendini bildi bileli kedileri var. Şu anda 60'ın üzerinde kediye her gün yemek veriyor. Kendi çabalarıyla barınak sağlıyor. Resimlerde de göreceksiniz ki çok temiz ve titiz bir insan. Resimleri çekmek için gittiğimde, kedilerin kaldıkları yerlerin temizliğine ve düzenine hayran oldum. Tabii ki iş, sadece yemek ve yer bulmakla kalmıyor. Kadıköy belediyesiyle beraber hayvanların kısırlaştırmasını ve gerekirse onların tedavilerini yapıyor.
Kendi imkanlarıyla bu kadar hayvana nasıl bakıyor?
Kerim amcanın geliri çok az. Yalnız yaşıyor. Buna rağmen yemek artıklarıyla, arada bulabildiği kuru mamayla kedileri aç bırakmamaya çalışıyor. Kendisine düzenli kuru mama ve ilaç yardımı yapılması gerekiyor. Gerçek bir hayvansever. Bizi ve köpeklerimizi tanıdıktan sonra buraya bulabildiği artık kemikleri, et yemeklerini getirmeye başladı.
 Resimlerden birinde birbirinden güzel beş yavru kedi göreceksiniz. Bu arada onlara da yuva bulmaya çalışıyoruz. Kerim amcaya yardım edebilecek hayvanseverler bizim aracılığımızla kendisine ulaşabilirler. Onu hayata bağlayan tek şey kedileri. Hayvansever dostlardan yardım bekliyoruz. Kerim Amca'ya sahiplendirme ve mama desteği konusunda yardımda bulunmak isteyenler Hayvan Dostları Öğrenci Kulübü adına Bilge Nomer'e e-posta atabilirler. bilgenomer@gmail.com
|